Saxenda, slut i hela landet?

När kommer saxenda ut till apoteken igen ? Slut i hela landet tydligen
Isabella

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  Enligt de uppgifter som företaget har lämnat till oss så kommer läkemedlet finnas tillgängligt för beställning igen efter 2024-07-01. De har även meddelat att regelbundna leveranser kommer under restsituationsperioden men förväntas inte täcka hela efterfrågan.

  Det finns flera företag som levererar Saxenda. Detta svar gäller endast hur tillgången ser ut för Saxenda som levereras direkt från företaget NovoNordisk. Du kan höra med ditt apotek om de har tillgång till Saxenda från någon av de andra leverantörerna.

  Observera att det är ett prognosdatum som kan komma ändras. Det kan ta ytterligare några dagar efter att produkten åter kan beställas av apoteken innan det levererats och går att köpa.

  Sök lagerstatus på FASS
  Du kan prova att söka efter ditt läkemedel i söktjänsten FASS för att se vilka apotek som eventuellt har det i lager.

  Andra alternativ
  När inte utbytbara alternativ går att få tag på, behöver du kontakta sjukvården för att få recept på något annat. Var därför ute i god tid när du hämtar ut dina läkemedel.
  Läs gärna mer i frågan: Får inte tag på mitt läkemedel. Vad ska jag göra?

  Mer information
  Söktjänsten över restanmälda läkemedel på vår webbplats innehåller information om kända restsituationer. Där kan du själv se om prognosen skulle ändras framöver.

  Med vänlig hälsning
  Läkemedelsverket
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.