Till senaste kommentaren

Naturprodukter tillsammans med blodförtunnande läkemedel

Jag använder ett läkemedel som ökar risken för blödningar. Nu undrar jag om det finns naturprodukter som jag inte borde ta samtidigt?

Kommentarer

 • Hej!

  Ja, naturprodukter kan påverka effekten av läkemedel.

  Läs alltid bipacksedeln
  Växtbaserade läkemedel, traditionella växtbaserade läkemedel och naturläkemedel, vilka är godkända eller registrerade av Läkemedelsverket, har alltid en bipacksedel som följer med förpackningen. Om det är känt att produkten kan påverka effekten av blodförtunnade läkemedel eller på annat sätt kan öka risken för blödningar eller blodproppar finns det information om detta i bipacksedeln.

  Rådgör med din läkare
  För de flesta naturprodukter vet vi inte om de kan påverka effekten av blodförtunnande läkemedel och det är därför viktigt att du rådgör med din läkare innan du börjar använda produkten.

  Naturprodukter som inte är läkemedel
  Tänk även på att det kan finnas andra naturprodukter som inte är läkemedel, till exempel kosttillskott eller andra livsmedel, som kan påverka blodkoagulationen (blodets förmåga att levra sig) eller effekten av blodförtunnande läkemedel. Information om detta kan finnas i bipacksedeln för ditt blodförtunnande läkemedel. Även här gäller det att rådgöra med din läkare om du är osäker. För mer information om kosttillskott eller andra livsmedel ber vi att få hänvisa till Livsmedelsverket

  Läs gärna även svaret till frågornaMed vänlig hälsning
  Läkemedelsverket
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.