Ingrediensen Lyral

Är ingrediensen Lyral tillåten i kosmetiska produkter?

Kommentarer

  • Hej Erik!

    Det korrekta namnet för Lyral angivet i Inci är HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE. Lyral är ett handelsnamn för ingrediensen som också kallas HICC. Ingrediensen är enligt post 1380 i bilaga II i förordning (EG)nr 1223/2009 om kosmetiska produkter förbjuden att användas i kosmetiska produkter. Förbudet trädde i kraft den 23 augusti 2021.

    Med vänlig hälsning
    Läkemedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.