I vilket land tillverkas min medicin?

Det är stora miljöproblem vid tillverkning av läkemedel i vissa länder. Jag vill veta i vilket land min medicin tillverkas? Varför finns det inte krav på ursprungsmärkning av läkemedel? Var hittar jag information om i vilket land ett läkemedel tillverkas och förpackas?

Kommentarer

 • Hej!

  Information om i vilket land ett läkemedel tillverkas omfattas av sekretess.

  Kontakta ansvarigt läkemedelsföretag
  Vill man veta i detalj var ett läkemedelsföretag har sina fabriker eller varifrån de hämtar sina råvaror kan man ställa den frågan till det berörda företaget. De råder själva över sin egen sekretess och kan avgöra om de vill lämna ut informationen.

  Myndigheterna granskar alla läkemedel
  Läkemedelsverket och den europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) utför tillsyn inom alla delar av läkemedelstillverkningen för att kontrollera att tillverkningen går rätt till. Tillsynen sker även i länder utanför EU av bland andra svenska inspektörer från Läkemedelsverket.

  Miljökrav på läkemedel
  Vi fortsätter som tidigare att jobba för att EU ska ställa miljökrav på läkemedel som säljs på den europeiska marknaden. Vi har också fått i uppdrag att ansvara för ett kunskapscentrum för läkemedel i miljön som man kan läsa mer om på vår webbsida om Kunskapscentrum för läkemedel i miljön.
  Läkemedelsverket
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.