Till senaste kommentaren

Hur kan jag förskriva e-recept när det blir huvudregeln?

Jag är pensionär men vill gärna kunna skriva recept. Hur gör jag?

Kommentarer

 • Hej!

  Du kan fortfarande skriva recept som pensionerad förskrivare, men från och med den 10 maj 2022 kommer elektronisk förskrivning att vara huvudregel vid utfärdande av recept till människa. Du får då endast använda pappersblanketter i några särskilda undantagsfall. Läs gärna mer om e-förskrivning och kommande regelverksförändringar på vår webbplats.

  Notera att från 1 maj ska recept förskrivas på ny receptblankett. Den nya blanketten kan beställas från Adda Kompetens eller PostNord Strålfors.

  E-hälsomyndigheten ansvarar för hanteringen av e-recept i Sverige och från november 2021 finns ett webb-baserat verktyg för elektronisk förskrivning tillgängligt kostnadsfritt för till exempel pensionerade förskrivare via deras webbplats.

  Det finns även webblösningar och applikationer för smarta telefoner tillgängliga på marknaden, som kan användas för elektronisk förskrivning.

  För att få mer information om det nya webb-baserade verktyget och om vilka lösningar som finns tillgängliga idag kontaktar du E-hälsomyndigheten.
  E-post: registrator@ehalsomyndigheten.se
  Telefon: 010-458 62 00

  Har du frågor om din förskrivarkod?
  Din förskrivarkod ändras inte. Vid frågor om förskrivarkod kontaktar du Socialstyrelsen.
  E-post: socialstyrelsen@socialstyrelsen.se
  Telefon: 075-247 30 00

  Har du frågor om arbetsplatskod?
  Kontakta din region (tidigare landsting), och lämpligen då läkemedelsenheten där.

  Med vänlig hälsning
  Läkemedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.