Till senaste kommentaren

När finns Postafen att köpa?

Hej!

Jag har två barn 6 och 9 år som är åksjuka. När jag skulle köpa Postafen inför en resa så sa de på apoteket att det är slut. Kommer det tillbaka till jul? Finns det något annat alternativ?
Anne

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  Postafen är restanmält, både den receptfria och den receptbelagda förpackningen. Enligt de uppgifter som företaget har lämnat till oss så kommer läkemedlet finnas tillgängligt för beställning igen efter 2023-01-15.
  Observera att det är ett prognosdatum som kan komma ändras. Det kan ta ytterligare några dagar efter att produkten åter kan beställas av apoteken innan det levererats och går att köpa.

  Utbytbara läkemedel eller dispens för förpackningar
  Det finns inget direkt utbytbart läkemedel. Men Läkemedelsverket har beviljat dispens för försäljning av danska och norska blisterkartor som är ommärkta och ompackade i ytterförpackningar med svensk märkning och bipacksedel.

  Andra alternativ
  Det finns inget annat receptfritt läkemedel mot åksjuka för barn under 12 år.
  Råd och information om vad man kan göra vid åksjuka finns att läsa på 1177.se

  Mer information
  Du hittar information om kända restsituationer i listan över restanmälda läkemedel på vår webbplats. Vi uppdaterar listan när vi får ny information från företagen så där kan du själv se om prognosen skulle ändras framöver.

  Med vänlig hälsning
  Läkemedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.