Till senaste kommentaren

När kommer Lergigan tillbaka?

Undrar när lergigan på burk om 100 st åter kommer till apoteken?
Christer
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  Lergigan 25 mg, burk 30 respektive 100 tabletter är restanmält. Enligt de uppgifter som företaget har lämnat till oss så kommer läkemedlet finnas tillgängligt för beställning igen efter 2022-10-15. Observera att det är ett prognosdatum som kan komma ändras. Det kan ta ytterligare några dagar efter att produkten åter kan beställas av apoteken innan det levererats och går att köpa.

  Utbytbara läkemedel
  Utbytbart läkemedel till Lergigan 25 mg är Prometazin Actavis 25 mg (blister, 30 respektive 100 styck). Tyvärr är även dessa förpackningar restanmälda, men det kan finnas enstaka förpackningar på apotek.

  Andra alternativ
  När inte utbytbara alternativ går att få tag på, behöver du kontakta sjukvården för att få recept på något annat. Var därför ute i god tid när du hämtar ut dina läkemedel. Läs gärna mer i frågan: Får inte tag på mitt läkemedel. Vad ska jag göra?

  Mer information
  Du hittar information om kända restsituationer i listan över restanmälda läkemedel på vår webbplats. Vi uppdaterar listan när vi får ny information från företagen så där kan du själv se om prognosen skulle ändras framöver.

  Med vänlig hälsning
  Läkemedelsverket
  (Uppdaterad )
 • Frågan är avpublicerad eftersom Lergigan burk 100 tabletter åter finns för beställning.

  Läkemedelsverket
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.