Till senaste kommentaren

Lagerberedningar Melatonin 1 mg/ml oral lösning avregistreras

Nu när lagerberedningarna Melatonin APL och Melatonin Unimedic oral lösning försvinner vad händer med mitt recept?
Kommer jag kunna fortsätta att få melatonin oral lösning inom läkemedelsförmånen?

Kommentarer

 • Hej!

  Du behöver så snart som möjligt kontakta din läkare om du ska fortsätta använda melatonin oral lösning så att läkaren kan skriva ut ett nytt recept på någon av de andra melatoninprodukterna som finns.

  Recept/rekvisition utfärdat på lagerberedningarna Melatonin APL oral lösning och Melatonin Unimedic oral lösning gäller inte för expediering av godkända läkemedel då dessa är att betrakta som olika läkemedel.

  Läkemedelsförmån/subvention
  Vi på Läkemedelsverket bestämmer inte över subvention av läkemedel, det är det en annan myndighet, Tandvårds och Läkemedelsförmånsverket (TLV) som gör.

  Om man även fortsättningsvis kan få melatonin inom läkemedelsförmånen beror på vilken melatoninprodukt som ens läkare väljer att skriva ut.

  Vissa produkter ingår i läkemedelsförmånen och andra inte. TLV kan även fatta beslut om att förmånen ska gälla för en begränsad patientgrupp. Se information på TLVs webbplats.

  Orsak till avregistrering
  Lagerberedningarna (apotekstillverkat läkemedel) Melatonin APL och Melatonin Unimedic oral lösning kommer att avregistreras den 14 september 2021 eftersom det finns andra godkända läkemedel med melatonin i oral lösning. De förpackningar som finns ute på apoteken av dessa produkter kan komma att ta slut tidigare än så.

  Läs även vår nyhet Lagerberedningar Melatonin 1 mg/ml oral lösning avregistreras 

  Med vänlig hälsning
  Läkemedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.